ČLÁNKY

Home / Články / Cvičení

BLOG: Kondice, kondice, kondice.

Jelikož momentálně bydlíme v docela drahém kraji, fitko se opravdu nevyplatí, takže mi nezbývá nic jiného než improvizace a zaměření tréninku na kondici a silovou vytrvalost. Tréninky mě i tak dost baví, jelikož si opravdu můžu hrát se svojí představivostí co se týče složení tréninku a provedení cviků. Zkouším sám na sobě různé výzvy, techniky a postupy pro zlepšení výkonu a mohu řící, že výsledky na sebe nenechali dlouho čekat.

Pokud vám trénink přijde moc lehký, zkuste všechny cviky provádět s delší koncentrickou a/nebo exentrickou...

BLOG: Zpět do tréninku!

Po skoro 3 týdnech cestování po Novém Zélandu jsme se zase zabydleli na úplném severu Severního ostrova v Kerikeri. Takže se opět, díkybohu, mohu trochu věnovat cvičení. Ve městě se nachází pouze jedno fitko, ale velmi drahé, takže mi nezbývá nic jiného než cvičit pouze s vlastní vahou a tím jedním 8-kilovým kettelbellem, který jsme koupili těsně po příjezdu. Bydlíme nyní v domě v kopci a na terase jsou přidělané 2 tyče pro dělání shybů - ideálka!

Pár tréninků už jsem stihl a rozhodl jsem se, že se s Vámi o ně podělím. Můžete je použit jako motivaci, nebo se jimi...

BLOG: "Co bereš?"

Za poslední týden se mi ve fitku na Novém Zélandu, kde jsem přestal být často sám, stala již 2 krát trochu nezvyklá věc a to, že se mě někdo přišel zeptat na co trénuji a jednou jestli bych mu s něčím neporadil.

Nejprve to byl týpek přibližně stejně starý jako já(myslím, těžké odhadovat), ptal se mě jestli netrénuji do armády, nebo někam podobně a že ho zajímá můj trénink, takže jsme si hezky popovídali o tom kdo co a jak trénuje a podobně.

Tolik jsem tomu ještě nevěnoval pozornost, avšak dnes se mi to stalo znova. Teď za mnou dokonce přímo uprostřed tréninku přišel starší chlap...

BLOG: Hustodémoni na MAD RACE

Já, Jan Dalihod, Vláďa Nonn a Štěpán Kuta jsme se rozhodli zúčastnit extrémního běžeckého závodu MAD RACE, konaném kousek od Ostravy. Zavodili jsme jako tým - jak jinak než Hustodémoni.

Byli jsme zařazeni do druhé vlny, která startovala 15 minut po té první. Začátek trati byl pěkně z ostra hned výběh na prudkou sjezdovku, přičemž na konci krpálu byla překážka Čapí nohy - lana natažená napříč ve výšce někde kolem kolen.

Plán byl takový, že poběžíme hezky v týmu spolu a budeme si pomáhat a říkat náš “pokřik” - Jak čaj … šípkovej. An...